U trendu

Učenik doneo crtež u školu koji je prestravio nastavnike: Morali smo hitno da reagujemo (foto)

Učenik je u školu doneo crtež koji je prikazivao masovnu pucnjavu, nakon čega je uhapšen muškarac koji mu je to skicirao na domaći zadatak, objavila je policija iz okruga Gulf u Floridi.

Crtež je pokazivao masovnu pucnjavu u školi koja je u plamenu, mrtve ljude koji leže u krvi i muškarca koji na njih puca iz vatrenog oružja. Sve je bilo ‘ukrašeno’ i detaljima koji prikazuju zvukove pucanja i vrištanja.

Kad su videli uznemirujuću sliku, nastavnici su nazvali policiju, koja je kratkom istragom došla do autora crteža, 33-godišnjeg Roberta Edvardsa. Nije objavljeno radi li se o ocu ili članu porodice dečaka koji je crtež doneo u školu, ali Edvards je uhapšen zbog pisanja i skiciranja pretnji ubistvom i fizičkim nasiljem.

– Naša zemlja je previše puta prošla kroz bolno iskustvo s tragedijama u školama, i zato ovakvim stvarima moramo pristupati ozbiljno – rekao je portparol tamošnje policije Majk Harison. Dodao je i da je Edvards ispitan i da nema osnovanih sumnji da je zaista planirao da počini napad u školi.

Ipak, razlog ovakve zabrinutosti leži u činjenici da su masovne pucnjave u američkim školama problem sa kojim se godinama nose tamošnje snage sigurnosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)