U trendu

Ugovor o isporuci ruskih helikoptera Indiji za Ε‘est meseci

DUBAI – Ugovor o isporuci i lokaciji proizvodnje ruskih helikoptera Kamov Ka-226T za indijsko ministarstvo odbrane mogao bi da bude potpisan u narednih Ε‘est meseci, izjavio je danas izvrΕ‘ni direktor kompanije Rosoboroneksport Aleksandar Mihejev.

„Dogovorena je zajednička lokacija, a izgled helikoptera Δ‡e se aΕΎurirati u skladu sa zahtevima indijskog ministarstva odbrane. Nadamo se da Δ‡e projekat biti zavrΕ‘en u narednih Ε‘est meseci“, rekao je Mihejev na sajmu aviona Dubai erΕ‘ou 2019 (Dubai Airshow).

Prema njegovim rečima, rad na helikopteru je veΔ‡ počeo, a uslovi ugovora biΔ‡e usklaΔ‘eni sa procedurama koje je usvojilo indijsko ministarstvo odbrane, prenosi Tas s.

Rusija i Indija potpisale su 2015 godine meΔ‘uvladin sporazum o isporuci lakih helikoptera Ka-226T indijskoj strani i njihovoj proizvodnji na teritoriji te zemlje.
Dokumentom je predviΔ‘ena isporuka 60 helikoptera proizvedenih u Rusiji i proizvodnja joΕ‘ 140 u Indiji, u zajedničkom postrojenju.

U februaru ove godine kompanija RaΕ‘an helikopters holding potpisao je memorandum o razumevanju za indijskim kompanijama o proizvodnji komponenti za skalpanje helikoptera.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.