U trendu

Uhapšen još jedan osumnjičeni za pljačku muzeja u Drezdenu

BERLIN – Nemačka policija uhapsila je jednog od dvojice braće blizanca koji su se dali u bekstvo nakon prošlogodišnje spektakularne krađe skupocenih ukrasa i nakita iz 18. veka iz muzeja u Drezdenu, prenosi AP.

Portparol drezdenske policije potvrdio je da je Mohamed Remo (21) uhapšen u Berlinu kasno sinoć, kao i da će više detalja biti objavljeno kasnije u toku dana.

U operaciji koja je sprovedena prošlog meseca, nemačka policija uhapsila je tri osobe povezane sa pljačkom Muzeja Zeleni trezor u Drezdenu, iz kojeg su lopovi krajem novembra prošle godine ukrali veliki dijamantski broš, dijamantsku epoletu i druga blaga.

Osumnjičeni za ovaj zločin, starosti između 23 i 26 godina, optuženi su za ogranizovani pljačku i podmetanje požara.

Policija je tada takođe izdala poternicu za dva brata blizanca optužena za isti zločin, Mohameda Rema i Abdulu Majeda Rema.

Pretrage na nekoliko destina mesta još uvek nisu dovele do pronalaženja nestalog blaga.

Vlasti su ponudile nagradu od 500.000 evra za sve informacije koji bi pomogle da se otkrije gde se nalazi blago koje su ukrali lopovi.

Članovi porodice Remo osuđeni su ranije u toku ove godine za sličnu spektakularnu krađu kanadskog zlatnika mase sto kilograma iz Muzeja Bode u Berlinu 2017. godine, u operaciji pod nazivom „Veliki javorov list“.

Zlatnik vrednosti 3,75 miliona evra još uvek nije pronađen, a vlasti sumnjaju da su isečen na male delove i tako prodat.

Muzej Zeleni trezor u Drezdenu otvoren je 1723. godine i predstavlja jedan od najstarijih muzeja na svetu. U njemu se nalazi oko 4.000 predmeta od zlata, dragog kamenja i drugih skupocenih materijala.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar