U trendu

Uhapšen muškarac na posedu kraljice Elizabete, kod sebe imao samostrel

Muškarac koji je na Božić uhapšen na posedu koja pripada zamku Vindzor, gde je boravila britanska kraljica Elizabeta Druga sa članovima kraljevske porodice, kod sebe je imao samostrel, navode britanski tabloidi.

Britanski “San” i “Dejli mejl” izveštavaju da izvori sugerišu da je muškarac bio naoružan samostrelom i da je koristio merdevine od užadi da se popne na metalnu ogradu, ali policija je odbila da otkrije šta je on tačno nosio.

Britanska policija saopštila je juče da je uhapsila 19-godišnjeg muškaraca iz Sauthemptona zbog ugrožavanja bezbednosti na imanju zamka Vindzor, gde kraljica Elizabeta provodi Božić.

„Muškarac je uhapšen zbog sumnje da je provalio unutar zaštićene lokacije i posedovanja ofanzivnog oružja. On je u ovom trenutku u pritvoru“, saopštila je načelnica policije doline Temze Rebeka Mirs, preneo je Rojters.

Ona je naglasila da su bezbednosne procedure pokrenute u trenutku kada je čovek stupio na posed i da nije ušao ni u jedan objekat, a da su o incidentu obavešteni članovi kraljevske porodice koji slave Božić u Vindzoru, dok policija insistira da je istraga u toku i da „nema nikakve dodatne opasnosti“.

Kraljica Elizabeta provodi Božić u Vindzoru, pošto je odlučila da ne ostane u Sandringemu, kraljevskom imanju u istočnoj Engleskoj, kao što je to obično činila prethodnih godina za praznike.

Britanski mediji ističu da je do hapšenja došlo u trenutku kada je kraljica dočekivala najstarijeg i najmlađeg sina Čarlsa i Edvarda sa porodicama pre božićne službe u kapeli Svetog Đorđa.

Reč je o petom upadu nepoznatih lica na kraljičino imanje u Vindzoru ove godine, navodi „Dejli mejl“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar