U trendu

Uhapšen osumnjičeni da je podmetnuo 10 požara u H. Novom

PODGORICA – Policija je uhapsila L.R. (19) iz Herceg Novog osumnjičenog da je podmetnuo 10 požara na teritoriji tog grada u periodu od 24. jula do 8. avgusta.

U policijskom saopštenju se navodi da je mladić uhapšen zbog sumnje da je izvršio 10 krivičnih dela izazivanje opšte opasnosti.

L.R. je, kako se sumnja, izvršio krivična dela tako što je u deset navrata podmetao požare u delu hercegnovskog zaleđa, uz regionalne puteve paleći nisko i visoko rastinje, usled kojih je nastupila veća materijalna šteta.

„Požare je u kontinuitetu izazivao u naselju Njivice, Žvinje, Sutorini, Podima, Kamenom, Mokrinama, Sitnici, Zelenici i Kumboru. Na lokalizovanju navedenih požara, pored Službe zaštite i spašavanja Herceg Novi, aktivno su učestvovali službenici Direktorata za vanredne situacije i Vojske Crne Gore koji su podrškom iz vazduha gasili požare u Žvinjama i okolnim selima Herceg Novog“, navodi se u saopštenju, preneli su podgorički mediji.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti priveden državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru na dalju nadležnost.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar