U trendu

Uhapsena Nemica zbog prikupljanja novca za ID

BERLIN – Jedna Nemica je uhapšena danas pod sumnjom da je pomagala grupi Islamska država, pošto je navodno učestvovala u transferu novca militantima, saopštili su nemački tužioci.

Osumnjičena, identifikovana kao Deniz S., uhapšena je u Geretsridu, u blizini Minhena, i suočena je sa mogućim optužbama za pružanje pomoći stranoj terorističkoj organizaciji, prenosi agencija AP.

Ona je optužena za podršku Ajmen A.J, Iračanki koja je uhapšena u Nemačkoj ranije ove godine, pošto je u periodu od juna do septembra prošle godine prebacila najmanje 12.000 dolara u Siriju i Liban kako bi pomogla borcima Islamske države, podseća agencija AP.

Federalni tužioci su naveli da je glavni posao Deniz S. bio uspostavljanje kontakta sa pripadnicama Islamske države (ID) i njihovo informisanje o predstojećim transferima novca.

Ona je optužena za prikupljanje donacija za jednog pripadnika ID koji je trebalo da bude oslobođen iz kurdskog izbegličkog kampa, s ciljem da joj se omogući povratak u ekstremističku grupu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.