U trendu

Ukidaju se kovid potvrde za ulazak u Crnu Goru

PODGORICA – Vlada Crne Gore odlučila je da, usled povoljnije epidemiološke situacije, od sutra dodatno ublaži mere, što, između ostalog, znači da se ukida obaveza posedovanje kovid potvrda za ulazak u Crnu Goru.

Mere će važiti od sutra 11. marta do 25. marta, saopštio je na konferenciji za novinare direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić.

Prema njegovim rečcima, ukida se obaveza posedovanja kovid potvrda za ulazak u Crnu Goru, uz pridržavanje osnovnih epidemioloških mera, prenosi CDM.

Kako preciziraju podgoričke Vijesti, kovid potvrde više neće biti potrebne ni za boravak u ustanovama kulture, u ugostiteljskim objektima, u objektima koji organizuju igre na sreću, u sportskim objektima, kao i na otvorenom i u zatvorenom prostoru.

Posedovanje kovid potvrda neće se više zahtevati ni za ulazak u fitnes centre i teretane, u dečije igraonice, kao i za prisustvo i boravak na okupljanjima na zatvorenim javnim mestima (javne priredbe, politički i privatni skupovi, proslave, žurke, svadbe, kao i druge manifestacije).

Broj posetilaca javnim priredbama i ostalim manifestacijama na otvorenom povećava se sa 50 na 100, a dozvoljava se primanje saučešća i obavljanje sahrane, uz prisustvo najviše do 100 osoba.

Dozvoljava se organizacija zabavnih, sportskih i rekreativnih aktivnosti za decu i odrasle na otvorenim javnim mjestima (luna park, ringišpil, grupni treninzi, klizališta…) uz prisustvo najviše do 100 osoba.

Na snazi ostaje mera nošenja maski.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar