U trendu

Ukrajina: Cetvoro poginulo u granatiranju humanitarnog punkta

KIJEV – U ruskoj artiljerijskoj vatri danas su poginule najmanje četiri osobe, a još toliko je ranjeno na punktu za distribuciju humanitarne pomoći, dok Moskva nastvalja sa bombardovanjem gradova i sela, kao i železničke infrastrukture na istoku Ukrajine, saopštili su lokalni zvaničnici.

Vlasti u istočnom regionu Luganska pozvale su civile da se evakuišu „dok je bezbedno“, upozoravajući da bi rusko bombardovanje moglo da preseče koridore za bekstvo, prenosi Rojters.

Nešto kasnije Ukrajinske železnice izvestile da je bilo više žrtava, nakon što su tri rakete pogodile neimenovanu železničku stanicu na istoku zemlje, ne iznoseći više detalja, navodi britanska agencija.

Rojters prenosi i da je guverner Donjecka Pavlo Kirilenko podelio na Internetu fotografije iz grada Vuhledara, gde je, kako je naveo, ruska artiljerijska vatra ciljala punkt za distribuciju humanitarne pomoći.

Na tim fotografijama se vide dve žene koje leže na tlu. Još jedna osoba ima tešku ranu na nozi, a četvrta je prikazana sa okrvavljenom nogom, u trenutku dok joj pomažu da uđe u vozilo hitne pomoći, prenosi Rojters.

„Neprijatelj cinično puca na civile iz Vuhledara, koji su došli da podignu humanitarnu pomoć. U granatiranju ima četvoro mrtvih i četvoro ranjenih“, napisao je Kirilenko u objavi.

On je naveo da je još jedna osoba ubijena danas u granatiranju sela Očeretin, dok su još četiri civila ranjena u sličnom napadu na drugo seosko naselje, a Rojters navodi da nije mogao nezavisno da potvrdi ovaj izveštaj ukrajinskog zvaničnika o incidentima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.