U trendu

Ukrajina negirala umesanost u ubistvo Darije Dugine

KIJEV – Ukrajina je danas negirala bilo kakvu umešanost u ubistvo ruske novinarke i politikologa Darije Dugine (30), ćerke uticajnog ruskog filozofa Aleksandra Dugina, koga prozapadni mediji nazivaju „Putinovim mozgom“.

„Potvrđujem da Ukrajina, naravno, nije imala ništa sa ovim jer mi nismo zločinačka država, kao Ruska Federacija. Štaviše, nismo teroristička država“, rekao je savetnik ukrajinskog predsednika Mihailo Podoljak za ukrajinsku državnu televiziju.

Rojters dodaje da se činilo da Podoljak za ubistvo krivi unutrašnje borbe za vlast između „različitih političkih frakcija“ u Rusiji i sugeriše da je incident ustvari „karma“ za pristalice ruskih akcija u Ukrajini, poput Dugine i njenog oca.

Dugina je ubijena u eksploziji automobila nadomak Moskve, potvrdio je danas agenciji Tas s Andrej Krasnov, lider „Ruskog horizonta“, pokreta bliskog nastradaloj devojci.

Krasnov je naveo da je Darija bila u automobilu svog oca, koji je danas vozio drugi auto, i sugerisao je da je verovatna meta bio Dugin ili možda oboje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.