U trendu

Ukrajina: Postoji ogroman nedostatak struje nakon vazdušnih udara

KIJEV – Generalni direktor ukrajinske kompanije za snabdevanje električnom energijom „Jasno“ Sergej Kovalenko saopštio je danas da postoji ogroman nedostatak struje nakon jučerašnjih vazdušnih udara.

„Problem je toliko ozbiljan da Ukrenergo ima značajno ograničenu isporuku širom Ukrajine, a posebno u Kijevu. Kolege drže situaciju pod kontrolom i traže rešenja da je stabilizuju“, naveo je Kovalenko na Fejsbuku.

Dodaje da operatori energetskog sistema treba da se pridržavaju ograničenja kako se stanje ne bi pogoršalo.

„Mogu se primenjivati hitna isključenja, a kritična infrastruktura mora biti popravljena. Šteta je značajna. Sve raspoložive ekipe rade na restauraciji, ali moramo biti spremni za prekide isporuke koji bi mogli da potraju“, napisao je Kovalenko.

Ranije u nedelju, rusko Ministarstvo odbrane objavilo je da je izvršilo raketni napad na ukrajinski vojni sistem komande i kontrole, i povezane energetske objekte, prenose RIA Novosti.

Kako su naglasili, svi planirani ciljevi su pogođeni.

Ruske snage od 10. oktobra prošle godine izvode raketne napade na energetsku, odbrambenu industriju, vojnu komandu i komunikacione objekte širom Ukrajine.

Kako je tada izjavio predsednik Rusije Vladimir Putin, prvi udar je bio odgovor na „teroristički napad koji je kijevski režim organizovao na Krimski most“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.