Ukrajina: Sankcije za srpske političare koji su posetili Krim

Služba bezbednosti Ukrajine donela je odluku da uvede sankcije srpskim političarima koji su bili na Krimu u trodnevnoj poseti, napisala je na Fejsbuku portparolka SBU Jelena Gitljanska, prenosi „Sputnjik“.

Ona je navela da su sankcije uvedene četvorici državljana Srbije i jednom državljaninu Češke, koji su se „nezakonito nalazili na teritoriji Krima“.

„SBU je donela odluku da im zabrani ulazak na Krim u narednih pet godina“, napisala je predstavnica SBU, dodavši da informacija o učešću ukrajinskih državljana u toj delegaciji za sada nije potvrđena.

„Sputnjik“ navodi da je ranije na Krim doputovala delegacija u čiji sastav su ulazili poslanici Evropskog parlamenta, ako i političari iz zemalja EU, ZND i Latinske Amerike. Njihova poseta poluostrvu će trajati do sutra.

Ranije je saopšteno da je na poluostrvo doputovala u trodnevnu posetu delegacija od 20 ljudi.

Među delegatima su članovi Srpske radikalne stranke Milovan Bojić, Dubravko Bojić i Aleksandar Šešelj, pisac Srđa Trifković, poslanik parlamenta Češke Jaroslav Golik, poslanici iz Nemačke, Velike Britanije, baltičkih zemalja, Brazila i Kirgistana, piše Sputnjik.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.