U trendu

Ukrajinska poslanica: Poljakov imao alkohol i metadon u krvi

KIJEV – U krvi ukrajinskog poslanika Antona Poljakova (33), koji je u petak preminuo u taksiju, toksikolozi su pronašli alkohol i metadon, objavila je poslanica vladajuće stranke Sluga naroda (poslanicka grupa „Za budućnost“) Galina Jačenko na svom telegram kanalu.

Povodom smrti Poljakova, koji je bio umešan u istragu o korupciji u sektoru odbrane, pokrenut je krivični postupak za delo ubistvo s predumišljajem, sa oznakom „prirodna smrt“.

Prema preliminarnim informacijama, uzrok smrti Poljakova, koji je bio poslanik stranke Za budućnost, iako je ušao u parlament kao član partije Sluga naroda, bila je akutna koronarna insuficijencija, prenosi Interfaks.

Šef kijevske policije Ivan Vigovski rekao je da bi uzrok smrti Poljakova mogla da bude hronična bolest ili trovanje nepoznatom supstancom, „nezavisno ili od nepoznate osobe“.

Vigovski je rekao da je Poljakov prethodne noći pio alkohol u jednom od klubova u Kijevu sa poznanikom, nakon čega su ušli u automobil tog čoveka i vozili se kroz grad.

Poznanik je policiji rekao da je kasnije Poljakov ušao u taksi, koji je policija zatim zaustavila zbog kršenja saobraćajnih propisa.

Policajsi su, prema rečima Vigovskog, videli su čoveka u „ležećem položaju“ na zadnjem sedištu.

Taksista je rekao da je putnik bio pijan, da se oseća loše i da se žalio na mučninu.

Lekari su pokušali da ga reanimiraju, ali su samo mogli da konstatuju smrt.

Za sada niko nije uhapšen u slučaju smrti Poljakova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.