U trendu

Ukrajinske vlasti: Tri osobe poginule u bombardovanju Hersona

U ruskom bombardovanju jednog naselja u gradu Hersonu, na jugu Ukrajine, danas su poginule tri osobe, saopštile su lokalne vlasti.

U oblasti pod ruskom kontrolom u susednom regionu Zaporožja, takođe na jugu Ukrajine, vlasti koje je postavila Moskva, saopštile su da su četiri osobe poginule u napadu ukrajinskih snaga na železnički most.

Front na jugu Ukrajine, gde je ruska vojska morala da napusti Herson u novembru, u poslednje vreme je mnogo mirniji od fronta u istočnom delu zemlje, gde se vode žestoke borbe. Međutim, napadi na jugu nisu prestajali, a nedavno su nastavljeni sukobi na području Zaporožja.

„Neprijateljska artiljerija je pogodila stambena područja grada“, saopštila je regionalna uprava na društvenim mrežama i dodala da su pogođene bolnica, škola, autobuska stanica, pošta, banka i stambene zgrade.

U tim napadima su poginule tri osobe, a šestoro je ranjeno, među kojima je jedna medicinska sestra.

Šef proruske administracije koju je Moskva postavila u Zaporožju, Jevgenij Balicki, optužio je Ukrajinu da je američkim višecevnim raketnim bacačima „Himars“ napala železnički most gde su četiri osobe poginule, a pet je ranjeno.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar