U trendu

Ukrajinski zvaničnik: Letelica koja je pala u ZG nije naša

ZAGREB – Savetnik ukrajinskog ministra odbrane Markijan Lubkjivski izjavio je za „Jutarnji.hr“ da letelica koja je pala sinoć u Zagrebu nije ukrajinska.

On je, takođe, rekao da se očekuje zvanično saopštenje ukrajinskog ministarstva spoljnih poslova u saradnji sa glavnim stožerom ukrajinske vojske.

Lubkjivski je isto tako zamolio hrvatske partnere da sprovedu istragu kako bi se otkrilo kome letelica pripada i kako se mogla naći iznad Zagreba, te pasti u taj grad.

Hrvatska vlada je saopštila ranije danas da je na području Jaruna u Zagrebu pala bespilotna letelica vojnog tipa koja je u hrvatski vazdušni prostor ušla iz vazdušnog prostora Mađarske, a premijer Plenković je saopštio da je reč o letelici ruske proizvodnje.

„Prema onome što sada imamo kao informaciju, reč je o letelici ruske proizvodnje. Ne zna se je li bila u posedu ruske ili ukrajinske vojske“, naveo je Plenković.

Ranije danas su pojedini hrvatski mediji preneli da je moguće da je reč o padu ukrajinskog izviđačkog drona „Tu-141 Striž“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.