U trendu

Uljarević: Aktuelna vlada CG je neodrživa

PODGORICA – Aktuelna Vlada Crne Gore je neodrživa, izjavila je direktorka Centra za građansko obrazovanje (CGO) Daliborka Uljarević i ocenila da je izvesnije skraćenje mandata Skupštini i održavanje prevremenih izbora u oktobru, za kada su zakazani i lokalni u 11 crnogorskih opština.

Ona je u emisiji Dobro jutro Crna Goro na TVCG ocenila da je Crna Gora u političkoj krizi koja traje i ima svoje uspone i padove, a ovo je, kaže, jedan od tih intenzivnijih perioda.

„Biće pred nama nekoliko mučnih meseci. Po mom sudu ova vlada je neodrživa, imajući u vidu da jedan od centralnih aktera koji je podržava u parlamentu, a koji samostalno ima 30 poslanika, dakle DPS, ako vi izgubite toliko ođednom, vi ste znači došli u problem“, rekla je Uljarević.

Ostaje, kaže, da se vidi kako će se situacija rešiti na tehničko-operativnom nivou.

„Da li će se ići na izglasavanje nepoverenja vladi, izglasavanja nove, po mom sudu to je manje moguća varijanta. Čini mi se izvesnije skraćenje mandata Skupštini Crne Gore i prevremeni parlamentarni izbori, te njihovo spajanje s oktobarskim, znači onih 11 lokalnih izbora“, rekla je Uljarević.

Dodala je da sve to pokazuje da će aktuelna vlada ostati u tehničkom mandatu, pa ostaje da se vidi „da li će se njeni akteri setiti šta znači razumevanje koncepta tehničkog mandata u odnosu na ono što su spočitavali vladi Zdravka Krivokapića“.

Napomenula je da to znači samo obavljanje tekućih poslova, a nikako donošenje nekih velikih odluka koje mogu imati posledice po sistem i državu Crnu Goru, preneo jeportal RTCG.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.