U trendu

Umro im radnik u prodavnici, prekrili ga kišobranima! (foto)

Telo radnika koji je preminuo u supermarketu u Brazilu ostavljeno je na podu, pokriveno kišobranima i okruženo kartonskim kutijama, dok je radnja ostala otvorena za poslovanje.

Incident se dogodio u prodavnici u severoistočnoj državi Resife 14. avgusta, ali je izašao na videlo tek ove nedelje, usled oštrih kritika na društvenim medijima da telo nije uklonjeno i da prodavnica nije bila zatvorena, piše Dejli mejl.

Menadžer prodaje Manuel Moses Kavalkante (59) doživeo je srčani udar dok je bio na poslu. Prva pomoć je pružena, ali je Kavalkante preminuo u prodavnici, navodi se u saopštenju kompanije Karfur.

„Kompanija je pogrešila što nije zatvorila prodavnicu odmah nakon onoga što se dogodilo kako bi dočekala pogrebnu službu, i zato što nije pronašla odgovarajući način da se pobrine za telo“, saopšteno je.

Nakon što je muškarac umro, Karfur je naveo da je „sledio smernice da telo ne uklanja sa mesta“.

Lokalna filijala francuskog Karfura, jednog od najvećih trgovačkih lanaca u Brazilu, saopštila je da je sada promenila smernice tako da će u budućnosti podrazumevati i obavezno zatvaranje prodavnice.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.