U trendu

Upozorenje ambasade SAD: Oprez zbog Evrovizije, godiĆĄnjice ambasade…

Američka ambasada u Izraelu upozorila je svoje drĆŸavljane u Izraelu da budu oprezni i izbegavaju putovanje u područja pogođena raketnim poĆŸarima usled najnovijih sukoba između Hamasa i Izraela.

To upozorenje poklapa se sa Evrovizijom i obeleĆŸavanjem godiĆĄnjice otvaranja američke ambasade u Jerusalimu, prenosi izraelski sajt Ynetnews.

„Terorističke grupe bi mogle da izaberu godiĆĄnjicu, koja se poklapa sa takmičenjem Evrovizija u Tel Avivu i Danu Nakba, da izvedu nasilne proteste ili napad“, navodi se u saopĆĄtenju američke ambasade.

U nedelju je Izrael zvanično pokrenuo nedelju Evrovizije u Tel Avivu, gde su raspoređene hiljade policajaca, medicinskih sestara i stjuarda u „selu“ Evrovizije, dok se očekuje da oko 300.000 turista poseti grad tokom ove nedelje.

„Bezbednosni incidenti bi mogli da se dese i izvan gaze i u bilo koje vreme. Zbog bezbednosnih incdenata, među kojima je i raketiranje koje se deĆĄava često bez upozorenja, pozivamo građane SAD da ostaju smireni i da preduzmu odgovarajuće korake kako bi povećali svoju bezbednost“, navodi se u saopĆĄtenju.

Dodaje se i da bi osoblju američke ambasade i članovi njihovih porodica moglo biti zabranjeno da putuju u područja pogođena raketnim aktivnostima, sirenama ili gde su otvorena skloniơta za bombe.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.