U trendu

URA: Demokrate da ne jurišaju na ministra Sekulovića

PODGORICA – Građanski pokret URA potpredsednika crnogorske Vlade Dritana Abazovića poručio je Demokratama da „ne jurišaju na ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića i direktora Uprave policije Zorana Brđanina“ jer je, kako je navedeno u saopštenju, sektor bezbednosti jedini isporučio konkretne rezultate i Crnu Goru zaista približio Evropskoj uniji.

Iz URE su tako reagovali na navode Demokrata predsednika Skupštine Alekse Bečića, koje su za, Abazovića, nakon što je izjavio da će oboriti Vladu ako bude smenjen ministar policije, rekle da je pokazao „prevrtljivost i političko licemerstvo“ i „svima zabio nož u leđa.

“Pošto nemamo vremena za dečje rasprave i poznati višedecenijski vokabular DPS, pozivamo kolege iz Demokrata da pokažu elementarnu ozbiljnost u svom delovanju i odmrznu važne političke procese, poput izbora Tužilačkog saveta, kao što su u subotu veče naglo odmrzli svoje političko delovanje i krenuli u gašenje požara bezolovnim benzinom”, odgovorili su iz URA.

Poručili su da na čast treba da služi onima kojima “smetaju istorijske akcije policije kojima se zapljenjuje rekordnih 1,4 tone kokaina, tone i tone marihuane, stotine kilograma skanka i drugih droga, hapse vođe kavačkog klana i rabijaju operacije škaljarskog klana, sprečavaju likvidacije po crnogorskim gradovima, koji su godinama bili svakodnevnica“.

U saopštenju se ističe da URA ne brani partijsku, već nezavisnu i profesionalnu policiju i bezbednosni sektor, „koji istinski služi svim građankama i građanima Crne Gore”.

URA navodi da bi ti rezultati bili još ozbiljniji, pogotovo u delu korupcije na visokom nivou, „da su Demokrate dozvolile, a ne opstruirale, izbor Tužilačkog saveta“.

“Kada su predstavnici DPS-a, u političkom dijalogu koji je inicirao upravo predsednik Skupštine i Demokrata, tražili odlaganje izbora Tužilačkog saveta za jesen – niko nije mogao poverovati da će do toga zaista i doći. Sa žaljenjem konstatujemo da su upravo Demokrate kumovale tom odlaganju, pa ih pozivamo da u što kraćem roku isprave najveću grešku u svom dosadašnjem političkom delovanju. Želimo da verujemo da Demokrate mogu mnogo bolje”, zaključili su iz URA.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.