U trendu

Uragan Henri oslabljen u tropsku oluju stiže do severoistočne obale SAD

Uragan Henri danas je oslabio na tropsku oluju, javio je američki Centar za nadzor uragana (NHC), u trenutku kada se približava severoistoku SAD.

Sa vetrovima snage do 110 kilometara na čas Henri treba da stigne do američke obale kod Nove Engleske ili Long Ajlenda kod Njujorka danas početkom popodneva, prema obaveštenju Centra.

„Relativno slabljenje moguće je jutros, ali i dalje je predvidjeno da Henri bude jaka tropska oluja u trenutku kada stigne do južne obale Nove Engleske ili Long Ajlenda“, navodi se u saopštenju.

U nekim delovima severoistoka SAD očekuje se opasno podizanje priobalnih voda, snažni udari vetra i jaka kiša koja može da izazove poplave, dodao je Centar.

Nacionalna meteorološka služba objavila je u petak uveče da se očekuje da će Henri ostati uragan kategorije jedan pri dolasku do obale.

Deo severoistoka SAD, uključujući Njujork, juče je stavljen u stanje pripravnosti pred dolazak oluje koja je mogla da postane prvi uragan koji je stigao do obale Nove Engleske u 30 godina.

Očekuju se padavine od sedam do 15 centimetara širom regiona, i do 25 centimetara na nekim mestima, a zbog pogoršanja vremena već je juče skraćen veliki koncert u Central parku, kojim je obeležen ponovni susret umetnika sa publikom u Njujorku.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar