U trendu

Uragan seje užas: „Ovo je potpuno uništenje“, ceo Portoriko bez struje (video)

Uragan Marija, nakon što je u Dominikanskoj republici odneo sedam života, stigao je do Portorika i bez struje ostavio celo ostrvo, dom za oko 3,5 miliona ljudi.

Ranije su u francuskim Antilima poginule najmanje dve osobe. Uragan je, kako su naveli zvaničnici, uništio sve što mu se našlo na putu.

“Informacije koje smo dobili nisu ohrabrujuće“, rekao je Abner Gomez, šef agencije za vanredne situacije i pozvao je stanovnike da ostanu u svojim kućama.

Gradonačelnica glavnog grada San Huana Karmen julin Kruz izjavila je da je uništenje „gotovo potpuno „Život kakav smo poznavali se promenio“, rekla je.

Guverner Portorika Rikardo Roselo je rekao: „Ovo je najstrašnija oluja veka ili čak moderne istorije“.

Uragan Marija stigao do Portorika kao oluja četvrte kategorije, sa udarima vetra od 230 kilometara na čas, saopštio američki Nacionalni centar za uragane.

Uragan u Portoriku čupa drveće, kida i nosi sve pred sobom, prenose svetski mediji..

„Ovo je potpuno uništenje. Portoriko više neće biti isti… Ovo je događaj istorijskih razmera“, rekao je portparol guvernera Karlos Merkader.

Oluja je bila toliko snažna da je pokvarila radare Nacionalne meteorološke službe na ostrvu.

Hiljade stanovnika Portorika pobegli su u skloništa. Guverner Rikardo Roselo je na Twitteru objavio da se skriva ukupno „10 059 ljudi i 189 ljubimaca“.

Meteorolog Derek Van Dam izjavio je da bi ovo mogla biti najgora oluja koja je ikada pogodila Portoriko: „Najgore tek dolazi“, upozorio je. Marija je 13. oluja na Atlantiku ove godine, sedmi uragan ove sezone i četvrti veliki uragan jači od 3. kategorije – nakon Harvija, Irme i Hozea.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar