U trendu

Urugvaj: Zaplenjeno 400 kilograma kokaina, uhapšena dvojica državljana Crne Gore

PODGORICA – Urugvajska policija je zaplenila više od 400 kilograma kokaina u okviru akcije pod nazivom „Virtus“ i između ostalih, uhapsila dvojicu državljana Crne Gore, prenosi portal RTCG pozivajući se na izveštaje urugvajskih medija.

Droga je stigla iz Bolivije i bila je namenjena za Evropu, saopšteno je iz urugvajskog Tužilaštva.

Operacija je uključivala racije u Montevideu, San Hozeu i Rio Negru, javio je ranije „Telemundo“.

U ovu organizaciju bilo je uključeno 18 ljudi različitih nacionalnosti, a trenutno je uhapšeno 15, od kojih su mnogi stranci, objavio je „elobservador.com.uy“.

Među tih 15 uhapšenih su i dvojica državljana Crne Gore za koje se sumnja da su pripadnici balkanskog klana, javio je „Telemundo“, a potvrdili su „Observadoru“ izvori bliski istrazi.

„Balkanski klan je velika mreža organizovanog kriminala koja deluje u Evropi, koju čine građani Srbije, Crne Gore i Hrvatske“, piše u tekstu.

Vlasti, uključujući Generalnu direkciju za suzbijanje šverca droge, zaplenile su četiri vozila.

„Međutim, istraga se nastavlja i u narednim satima bi moglo biti još hapšenja i zaplena. Istragu koja traje pet meseci vodi tužilac za narkotike Monika Ferero, navode iz Tužilaštva, gde su dodali da je reč o „važnoj organizaciji“, piše „elobservador.com.uy“.

Evropska komisija je ukazala u izveštaju iz 2022. godine za Crnu Goru na porast slučajeva u kojima su u inostranstvu uhapšeni crnogorski državljani zbog šverca droge, posebno kokaina, navodi RTCG.

U nedavnom izveštaju Kancelarije Ujedinjenih nacija za drogu i kriminal (UNODC) navedeno je da su kriminalci iz Crne Gore učestvovali u međunarodnom švercu više od 30 tona kokaina, koji su zaplenile policije širom sveta od 2017. godine do 2021. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar