U trendu

Urušio se krov skladišta Amazona, najmanje jedna žrtva

VAŠINGTON – Najmanje jedna osoba je poginula kada je snažna oluja pogodila skladište kompanije Amazon u saveznoj američkoj držzavi Ilinois, saopštio je danas šef policije Majl Filbek.

Lokalni zvaničnici objavili su da je veliki broj ljudi bio zarobljen je u skladištu Amazona, nakon što se delimično urušio krov tog objekta u gradu Edvardsvil, kada je više tornada i snažniih oluja pogodilo tu oblast, prenosi Rojters.

AP navodi da je oko 30 osoba, koje su se nalazile u zgradi, prebačeno autobusom do policijske stanice u obližnjem gradu Pontun Bič.

Dve osobe iz skladišta su helikopterom prebačene u bolnice u Sent Luisu radi lečenja, naveo je šef policije, ali nije precizirao njihovo zdravstveno stanje.

Za sada nije jasno da li su štetu izazvale oluje ili tornado, mada je kancelarija Nacionalne meteorološke službe u blizini Sent Luisa objavila da je radar registrovao više tornada u Erdvarsvilu u vreme kada se urušio krov.

Snažna oluja od najmanje 19 tornada zahvatila je pet država u centralnom delu SAD kasno u petak i nanela veliku štetu, a u nevremenu je, prema pisanju lokalnih medija život izgubilo najmanje četvoro ljudi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.