U trendu

Užas: Vaspitačica sunđerom ugušila uplakano dete (video)

Policija u Ukrajini ispituje sumnjivu smrt jednogodišnje devojčice koja se 29. maja dogodila u jednom ilegalnom vrtiću u gradu Zaporožje. Roditelje male Olesije vaspitačica je zvala nedugo nakon što su je ostavili u vrtiću i rekla im da je devojčicu bila stavila na spavanje i da je malecka prestala da diše.

Nedavno gorožan Zaporožья šokirovala novostь o gibeli godovaloй Lesi v tak zvanom častnom «detskom sadike». Soobщaю, čto psevdo vospitatelь zaderžana sledstvennыmi organami po obosnovannomu podozreniю v ubiйstve, soveršennogo v otnošenii maloletnego rebёnka (p.2 č.1 st. 115 UK Ukrainы), i seйčas stavitsя vopros pered sudom ob izbranii eй merы presečeniя v vide soderžaniя pod stražeй. Ostavlяю pod svoim postom fragment video s kamer nablюdeniй, a vы, druzья, sdelaete vыvodы sami – nesčastnый эto slučaй ili ubiйstvo. Izvinite za sleng, no tupo zavяzatь podušku i otnesti v druguю komnatu, gde ostavitь godovalogo rebenka okolo 10 minut bez vnimaniя tolьko iz-za togo, čto ditя plakalo, – ne poddaёtsя zdravomu smыslu. PREDUPREŽDENIE – video možet soderžatь fragmentы nasiliя, slabonervnыm ne smotretь.Ranee, я kak advokat poterpevših i roditeli devočki molčali, ne davaя kakih libo kommentariй, čtobы podozrevaemaя ne skrыlasь i ne uničtožila dokazatelьstva svoeй vinы do ee zaderžaniя, tak kak «vospitatelь» posle nastupleniя smerti Lesi iskazila i skrыla mnogočislennыe faktы ot nas i sledstviя, s celью izbežatь ugolovnoй otvetstvennosti. A eщё do priezda sledstvennoй gruppы udalila videozapisi kamer nablюdeniй s žёstkih diskov, sokrыla orudie prestupleniя, razdela uže rebёnka i pыtalasь skrыtь drugie sledы prestupleniя. No, po stečeniю obstoяtelьstv, častь video ostalasь (o kotoroй skoree zabыla), po kotoromu i vosstanovili vsю hronologiю sobыtiй. K zaveršeniю hotel skazatь, čto mnogie osudili matь i otca, vozlagaя na nih vsю otvetstvennostь v tom, čto oni otdali rebёnka neznakomoй ženщine. I tut я hoču ne soglasitsя s takimi vыskazыvaniяmi.Vo-pervыh: psevdosadik rabotal dolgie godы, negativnыh otzыvov ne bыlo, i, privedя rebёnka, matь osmotrela usloviя kvartirы, gde uže nahodilisь deti, čto i vыzvalo ee doverie, a podozrevaemaя (vospitatelь) eщё ko vsemu uverila matь, čto u neё dva vыsših obrazovaniя – pedagogičeskoe i medicinskoe. A dlя bolьšeй ubeditelьnosti prodemonstrirovala sertifikatы, яkobы daющie pravo eй na takuю sferu deяtelьnosti, kotorыe ne vыzvali somneniя u doverčivoй mamы. Matь v tot moment bыla uverena, čto imenno zdesь ee rebёnok polučitь osoboe vnimanie i obučenie iz-za malogo količestvo detok. Vo-vtorыh: vspomnite, mы vse ne raz stalkivaemsя s tem, čto ostavlяem svoih deteй s neznakomыmi dlя nas lюdьmi: to pervый raz toй že nяne (polagaяsь na rekomendacii), to li vospitatelю ili animatoram. Poэtomu prošu, budьte sderžannы v svoih kommentariяh k roditelяm! Beregite sebя.

Gepostet von Teymur Kurbanovich Mamedov am Donnerstag, 4. Juni 2020

Međutim, naknadno se pojavio snimak sigurnosnih kamera na kom se vidi da je vaspitačica udavila dete pokušavajući da ga spreči da plače.

Kako prenose ukrajinski mediji, devojčicu je majka oko 9 sati ostavila u vrtiću, a Hitna pomoć je u 10.45 časova konstatovala smrt deteta. I dalje se utvrđuje tačan sled događaja, ali istraga je pokazala da je vaspitačica udavila dete jer je neutešno plakalo. Naime, devojčicu je prethodno drugo dete ujelo za nogu dok su se svađale oko igračke.

Devojčica je plakala zbog ugriza, a na snimku se vidi kako je vaspitačica potom podiže na krevet, pregleda ranu od ugriza na nozi, a potom joj vezuje sunđer sa maramom oko vrata kako bi je smestila da spava iako je dete i dalje bilo uznemireno.

Veruje se da je devojčica imala problem da dođe do vazduha, da je u panici počela da povraća, a potom da je izlučevine iz stomaka aspirirala u pluća jer nije imala gde da ih izbaci, pošto joj je sunđer bio vezan preko usta.

Nedugo potom vaspitačica ju je pronašla mrtvu, ali svesna da će kamere pokazati šta je prethodilo tragediji, uzela je da briše snimke. Međutim, ključni snimak na kom se vidi kako joj vezuje „jastuk“ oko vrata nije obrisala.

Snimak je objavio advokat oštećene porodice, koji je sve šerovao na svom Fejsbuk profilu. Preostaje da istragom bude utvrđeno kako je dete tačno preminulo.

U međuvremenu policija je privela vaspitačicu (51), tačnije vlasnicu ilegalnog vrtića. Kako je navedeno u policijskom saopštenju, ona se tereti da je u svom trosobnom stanu bez neophodnih dozvola napravila vrtić u kom je čuvala više dece. Sumnjiči se i da je izvršila ubistvo maloletnog lica.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.