U trendu

V. Britanija: Rab postao vicepremijer i ministar pravde

LONDON – Premijer Velike Britanije Boris DŽonson počeo je danas sa rekonstrukcijom vlade i promenom nekoliko ministara – prvi koji je otišao je ministar obrazovanja Gevin Vilijamson, a i ministar spoljnih poslova Dominik Rab više nije na toj funkciji.

Kako prenosi Rojters, pozivajući se na objavu političke urednice BBC-ja Lore Kvensberg, Rab je postavljen na mesto ministra pravde, a biće i vicepremijer.

„Znamo da javnost takođe od nas želi da ispunimo očekivanja kada je reč o prioritetima i zato premijer želi da ima pravi tim na mestu za ostvarenje ciljeva“, rekao je DŽonsonov portparol, preneo je Rojters.

Vilijamson je prvi rekao da napušta funkciju ministra, nakon što je kritikovan zbog načina zatvaranja škola i ispita tokom pandemije kovida, a bio je i pod udarom ovog meseca, pošto je pomešao dvojicu crnih sportista – tvrdio je da se susreo sa Markusom Rašfordom, napadačem Mančester junajteda, a u stvari se susreo sa ragbistom Marom Itodžeom.

Kako je ranije rečeno iz kabineta DŽonsona, cilj rekonstrukcije je „ispravljanje regionalne nejednakosti“ u Velikoj Britaniji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.