U trendu

V. Britanija: Sud dodatno kaznio bivšeg policajca, osuđenog ubicu

LONDON – Bivši pripadnik londonske policije, koji je 2021. godine osuđen na doživotni zatvor zbog silovanja i ubistva Sare Everard, osuđen je na dodatnih 19 meseci zatvora zbog incidenata koji su se dogodili pre ovog brutalnog zločina koji je šokirao britansku javnost.

Bivši policajac Vejn Kuzens (50) osuđen je danas nakon što je prošlog meseca priznao krivicu po tri nove tačke optužnice za krivična dela koja su se dogodila manje od mesec dana pre nego što je napao i ubio Everardovu, prenosi Rojters.

Doživotna zatvorska kazna na koju je osuđen Kuzens znači da on nikada neće imati mogućnost uslovnog puštanja na slobodu.

„Kozens je više puta napadao žene na odvratan način koji je prouzrokovao veliku patnju i nelagodu kod žrtava. Procesuiran je za novoustanovljena krivična dela i ostatak života će provesti u zatvoru“, izjavila je nakon izricanja presude šef službe za specijalne zločine u britanskom tužilaštvu Rozmar Ejnzli.

Kuzens je u mratu 20201. godine u Londonu oteo 33-godišnju direktorku marketinga Saru Everard dok se vraćala kući iz posete prijateljima i naterao je da uđe u njegov automobil koristeći svoje policijske akreditive.

Njeno beživotno telo je kasnije pronađeno u šumi oko 80 kilometara jugoistočno od Londona.

U januaru ove godine načelnik londonske policije Mark Rouli je izjavio da policija glavnog grada želi ponovo da pridobije poverenje javnosti i najavio je da će „najverovatnije stotine policajaca“ biti otpuštene zbog seksualnog zlostavljanja i porodičnog nasilja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.