U trendu

V. D. predsednik Skupštine: Abazović da vrati mandat

PODGORICA 31. marta (Tanjug) – Vršilac dužnosti predsednika Skupštine Crne Gore Strahinja Bulajić pozvao je danas mandatara Dritana Abazovića da vrati mandat, kako bi se, kako je kazao, prekinula dvomesečna agonija i sunovrat države od onih koji su se opredelili za prekrajanje izborne volje, ali i da bi se stvorile pretpostavke za formiranje široke tehničke vlade koja bi trebalo da pripremi opšte izbore.

Bulajić je saopštio da je nakon gotovo dva meseca otkad je vladi Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića izglasano nepoverenje u Skupštini Crne Gore, postalo jasno da je jedina izvesnost sa kojom se suočava mandatar Abazović ubedljiva manjina koja nije dovoljna ni za zakazivanje sednice parlamenta i koja svakodnevno Crnu Goru gura u nove društveno političke nestabilnosti.

Kako je istakao u ovom periodu, javnost je bila svedok neprimerene i neutemeljene kampanje koja se vodila protiv njega i Demokratskog fronta, ne bi li ih optužili za opstrukciju i zarobljavanje države, upravo oni koji su se odlučili na prekrajanje izborne volje od 30. avgusta 2020.

„Ovaj period od dva meseca je pokazao da se opstrukcija i nesposobnost u stvari nalaze kod onih koji su crnogorskoj javnosti obećali da raspolažu sa podrškom od četrdeset devet poslanika. Međutim, jedina izvesnost sa kojom se suočava mandatar Abazović je ubedljiva manjina koja nije dovoljna ni za zakazivanje Skupštine i koja svakodnevno Crnu Goru gura u nove društveno političke nestabilnosti“, naveo je Bulajić u izjavi za javnost, preneo je portal RTCG.

Istakao je da danas u Skupštini Crne Gore ne postoji ni jedan zahtev potpisan od obećanih 49, ali ni neophodnog 41-og poslanika, koji bi glasali za izbor vlade mandatara Abazovića.

Postoji, ističe, samo ogoljena i negativna medijska kampanja usmerena protiv njega s ciljem da se jedini krivci za ovaj institucionalni haos spasu odgovornosti zbog proneverenog obećanja i izdaju izborne volje.

Bulajić je naglasio da Crna Gora više ne može da čeka ni jedan novi dan političkih kalkulacija mandatara Abazovića i projektovanih partnera koji su planirali koalicioni odnos sa DPS-om.

„Upravo zbog ovakvog neodgovornog ponašanja suočeni smo sa činjenicom da oborena vlada premijera Krivokapića i Dritana Abazovića bez legitimiteta Skupštine i dalje funkcioniše. Crnoj Gori je potrebna vlada sa punim kapacitetom i legitimitetom. Zbog svega toga i pozivam da se ovakav sunovrat države odmah zaustavi, i da krenemo u drugom pravcu“, poručio je Bulajić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar