U trendu

Vašington: Dve osobe ranjene u pucnjavi kritično

VAŠINGTON – Policija traga za bar jednim osumnjičenim za današnju pucanjavu u blizini škole u severozapadnom delu Vašingtona, u kojoj su najmanje tri osobe ranjene, a od toga dve se nalaze u kritičnom stanju,saopštio je načelnik policije, a prenosi Rojters.

Načelnik policije u Vašingtonu je rekao da su tri osobe koje su pronađene ranjene nakon pucnjave kod škole, prevezene u lokalne bolnice, navodi britanska agencija.

Prema njegovim rečima dve su u kritičnom, ali stabilnom stanju, a treća žrtva je u stabilnom stanju.

Američka policija je danas dobila dojavu o pucnjavi u blizini pripremne škole u severozapadnom delu Vašingtona, u kojoj su najmanje tri osobe ranjene, objavila je policija na Tviteru.

Nema zvaničnih informacija o detaljima pucnjave, navodi britanska agencija.

Očevidac je lokalnoj televizijskoj stanici WUSA-TV rekao da je čuo rafal koji je trajao oko minut i da je video jednu ženu kako istrčava iz zgrade, a za koju se činilo da je pogođena u pucnjavi, te da se za njom istrčale i druge osobe koje su očigledno bile ranjene, prenosi Rojters.

On je saopštio da je video druge ljude na ulici kako se skrivaju iza parkiranih automobila i pokazuju prema balkonu odakle su najverovatnije posumnjali da je došlo do pucnjave.

Policija je na Tviteru ranije objavila da su dve muške i jedna ženska povređena osoba zatečene na licu mesta, ali tada nije opisano njihovo stanje.

Policija Distrikta Kolumbija pozvala je stanovnike u blizini mesta pucnjave da se sklone na bezbedno mesto i saopštila da je u toj oblasti veće prisustvo njenih pripadnika.

Kako je saopšteno, pucnjava se odigrala u severozapadnom delu grada, oblasti za koju lokalni mediji navode da se nalazi u blizini škole Edmund Berk, pripremne akademije za privatni koledž.

Univerzitet Distrikta Kolumbija, koji je takođe u blizini, objavio je na Tviteru da je njegov kampus zatvoren, navodi Rojters.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar