U trendu

Vaspitačica monstrum, ugušila trogodišnju devojčicu u vrtiću

Vaspitačica u vrtiću u Nemačkoj osumnjičena je da je ubila trogodišnju Gretu. Sve se desilo 21. aprila kada je dežurnim službama vaspitačica rekla da je prekontrolisala dete i da ono ne diše.

Osam dana kasnije bolnica je obavestila policiju kako sumnjaju da je devojčica ubijena. U bolnici su se borili za njen život sve do 4. maja. Umrla je dan nakon trećeg rođendana.

Sandru M. su uhapsili 19. maja, od tada sedi u istražnom zatvoru i ne želi da daje izjave. Istraga slučaja traje, a zasad se zna da je dete umrlo jer joj je neko jako pritiskao vrat i grudni koš. Moguće je da je vaspitačica doslovno klečala na detetu.

Bild piše kako je devojčica ubijena na predzadnji radni dan vaspitačice koja je pronašla novi posao te je nameravala da ode iz vrtića.

Navodno Sandra M. je decu mučila i ranije. U avgustu 2017. je odrađivala praksu u gradu Krefeld. Njene iskusne koleginice su već tada zaključile da Sandra nije za taj posao. Nije pokazivala empatiju i nije imala dobar pristup prema deci.

Tamo se i dogodila prva sumnjiva situacija. Dečak je takođe spavao, a Sadra M. je pazila na decu. Sandra je tada prijavila da dečaku nije dobro. Došla je hitna, dečak je preživeo, a nije utvrđeno što se tačno dogodilo. U februaru 2018. i u proleće dečaku se opet dogodila slična stvar. Majka trogodišnjaka je tada rekla da je dečak razvio strah od žena i da nije hteo više da ide u vrtić.

U avgustu 2018. Sandra je postala i službeno vaspitačica pa je počela da radi u gradu Kempen. Dečak (2) kojeg je takođe čuvala Sandra je završio u bolnici. Takođe je ostao bez vazduha. Njegova je majka rekla kako se detetu ništa slično pre nije događalo. Grad Kempen je priznao kako su hitnu zvali čak četiri puta iz vrtića jer su deca ostajala bez vazduha. Sve su to protumačili kao nesrećne slučajeve.

Kasnije počela da radi u vrtiću u gradu Tönisvorst. U oktobru 2019. devojčica (2) je ostala bez vazduha. Također ju je čuvala Sandra M. Dete je završilo u bolnici. Ocu je kasnije dete reklo da joj je teta u vrtiću jako pritisnula grudi. Vlasti su slučaj kasnije okarakterisale kao zlostavljanje deteta. Slučajevi u Krefeldu i Kempenu se i dalje istražuju.

Najgori slučaj koji se povezuje sa Sandrom M. je upravo slučaj malene Grete. Nju je majka koja ima još dvojicu sinova ostavila u vrtiću u Viersenu 21. aprila. Majka kaže da je Greta bila zdravo dete. U vrtiću je zbog korone bila jedina u grupi. Sandra je rekla kako ju je obilazila nekoliko puta dok je spavala i da je proveravala da li Greta diše te da joj je zato stavila ruku na grudi. Oko 14.45 sati dete više nije disalo i bilo je bledo. Pozvala je koleginice iz drugih grupa koje su bezuspešno pokušavale da je probude. Nakon toga su pozvale hitnu. Lekari su ustanovili da je dete zbog nedostatka kiseonika pretrpelo teško oštećenje mozga, prenose nemački mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)