U trendu

Vatikan: Papa je proveo dobro noć u bolnici

RIM – Papa Franja (86) proveo je „dobro“ noć u bolnici, nakon što je hospitalizovan zbog respiratorne infekcije, rekao je danas zvaničnik iz Vatikana.

Više informacija o papinom zdravlju očekuju se u toku dana, a pretpostavlja se da će ostati na ispitivanjima još dva do tri dana.

Papa Franja je primljen u rimsku bolnicu u sredu zbog testiranja, nakon što je osetio poteškoće u disanju prethodnih dana.

Papa, kome je odstranjen deo plućnog krila dok je bio mladić, nema korona virus, ali će ostati u bolnici nekoliko dana na lečenju, dodao je Vatikan, preneo je AP.

Očekuje se da se papa obrati u nedelju, ali se još ne zna kako će njegovo zdravlje uticati na uskršnje praznike.

Ovo je papi prva hospitalizacija od 2021. godine, kada mu je odstranjeno 33 centimetara debelog creva i tada je proveo u istoj bolnici 10 dana.

Prema pisanju agencije Ansa nakon testiranja odsranjena je mogućnost da papa ima srčane probleme ili zapaljenje pluća.

U međuvremenu su otkazane sve papine aktivnosti zakazane za četvrtak i petak, a kako se navodi izvor iz Vatikana naveo je da će se nastaviti testiranja pape koliko god da je to potrebno.

Dodaje se i da se papa nalazi u zasebnom apartmanu bolnice Gimeli na 10 spratu, koji je koristio i pre dve godine kada je imao operaciju debelog creva.

Istu bolničku sobu koristoio je i Jovan Pavle II.

Italijanska Republika piše da su se ispred bolnice okupile brojne novinarske ekipe, a da je zbog pape pojačan bezbednosni sistem u bolnici, odnosno broj policije pod upravom novog upravnika Vatikanskog inspektorata, kvestora Mesinea.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar