U trendu

Vatrogasac u depresiji: Morao sam da biram koga ću spasiti – porodicu na 14. spratu ili uplakanu majku sa ćerkom

Vatrogasac Džon Vornsbi jedan je od heroja Londona koji je pre nekoliko dana spasavao živote građana koji su ostali zatočeni u „kuli smrti“ kako je danas zovu žitelji ovog grada.

Vornsbi je u intervjuu za lokalne medije rekao da je, gaseći požar u „Grenfel kuli“, u kojoj je život izgubilo više od 55 osoba u jednom trenutku morao da donese najtežu odluku.

„Trebalo je da sa kolegama stignem do stana broj 113 na 14. spratu. Tamo me je čekala porodica koja je bila na ivici smrti. Dok smo se peli, na 10.spratu sam čuo vrištanje majke i ćerke iz jednog stana. Silno sam želeo da se popnem do 14. sprata ali sam morao da donesem brzu odluku koga da spasim. Majka i ćerka su imale veće šanse za preživljavanje od porodice. Sada će me taj 14. sprat proganjati do kraja života“, rekao je vatrogasac za Dejli mejl.

 

Spustivši majku i ćerku do dvorišta zgrade, Vornsbi se sa kolegom vratio u neboder pokušavši još jednom da dođe do 14. sprata.

„Na 8. spratu sam na hodniku ugledao majku i ćerku koje su se grčevito držale za stub. Obe su plakale, nisu bile u stanju da mrdnu. Ponovo sam doneo tešku odluku i tada sam shvatio da će biti nemoguće doći do 14. sprata. Svako od nas vatrogasaca je te noći uleteo u pravu apokalipsu. Ljudi moraju znati s čim smo se susreli. Moraju da znaju istinu“, rekao je ovaj vatrogasac koji je bio primoran da poput više sile odlučuje ko će da živi a ko ne.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.