VB: Jedna od 39 osoba u kamionu mogla bi biti iz Vijetnama

LONDON – Jedna od 39 osoba koje su pronađene u kamionu hladnjači u blizini Londona možda je poreklom iz Vijetnama, izjavio je danas vijetnamski aktivista za ljudska prava Hoa Nghiem iz Hjuman rajts spejsa.

Fam Thi Tra Maj (26) poslala je poruku svojoj majci da ne može da diše u vreme kada je kamion bio na putu iz Belgije za Britaniju, rekao je Hoa Nghiem, preneo je je Rojters.

„Na vestima je rečeno da su svih 39 osoba bili Kinezi, ali porodica Tra Majove pokušava da utvrdi da li je među njima bila njihova kćerka, jer se njena poslednja poruka poklapa sa vremenom (kada je kamion bio na putu)“ napisao je Nghiem na Tviteru.

„Naš kontakt dobija sve više upozorenja da bi moglo biti više Vijetnamaca u kamionu“, dodao je on.

Nghiem je objavio skrinšot poruke Tra Majove koja je bila poslata u 04.28 časova ujutru u sredu po vijetnamskom vremenu.

Poruka je glasila:“Žao mi je mama. Moj put u inostranstvo nije uspeo. Mama puno te volim. Umirem jer ne mogu da dišem…Ja sam iz Nghena, Ken Lok, Ha Tinh, Vijetnama…Žao mi je mama“.

Nghiem je rekao da je Fam Thi Maj otišla u Kinu i planirala da ode u Englesku preko Francuske, rekao mu je kontakt blizak njenoj porodici.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.