U trendu

VB: Osuđen muškarac koji je slao sumnjive pakete i pisma

LONDON – Muškarac koji je slao lažne pretnje bombama u britanskoj fabrici vakcina i sličnim mestima van zemlje, uključujući i laboratoriju u kineskom Vuhanu, osuđen je danas na dve godine i tri meseca zatvora.

Oko 120 ljudi je moralo da bude evakuisano iz fabrike u Velsu u januaru, gde se proizvodi AstraZeneka nakon što je Entoni Kolins (54) poslao sumnjivi paket, preneo je AP.

Vojna jedinica za demontiranje bombi je morala da ode na lice mesta i proizvodnja vakcina je zaustavljena, ali je kontigent doza spašen nakon što eksperti nisu našli nikakav eksploziv na posedu.

Vlasti su presrele slične pakete koje je Kolins slao u kancelariju premijera Borisa DŽonsona, u laboratoriju u Vuhanu i u američku vojnu bazu u Engleskoj.

Njegov advokat DŽenis Brenan izjavila je da je Kolinsu ustanovljen poremećaj ličnosti i da je dugo bio opsednut slanjem pisama i paketa, a razvio je i „opsesivno interesovanje“ za kovid i vakcine.

Međutim, sudija je ocenio da je Kolins namerno slao lažne pretnje, „savršeno znajući da će to izazvati strah i haos“, pa ga je osudio na 27 meseci zatvora, ali će mu biti uračunato vreme koje je proveo u pritvoru.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.