najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Velika Britanija ostaje u EU

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk objavio je večeras da je postignut dogovor lidera EU za ostanak Velike Britanije u EU.

“Dogovor. Jednoglasna podrška za novo rešenje za Veliku Britaniju u EU (UK in EU)”, napisao je Tusk na Tviteru.

Litvanska predsednica je takodje navela da su lideri EU postigli dogovor s britanskim premijerom Dejvidom Kameronom o ostanku Velike Britanije.

“Postignut dogovor ‘Uk in EU’ (Velika Britanija u EU). Kraj priče”, navela je predsednica Litvanije Dalija Gribauskajte u svojoj kratkoj poruci na Tviteru.

Tusk i šef Evropske komisije Žan-Klod Junker predstavili su večeras liderima EU predlog dogovora o rešavanju pitanja članstva Velike Britanije u EU koji predstavlja “dobru osnovu” za postizanje sporazuma, saopštili su večerasd Frans presu izvori bliski EU.

Isti izvori su izrazili nadu da će tekst koji su večeras predstavili predsednik Evropskog saveta i predsednik Evropske komisije, biti “konačni predlog” za sporazum jer predstavlja “veoma uravnotežen predlog s dobrom šansom da ga usvoje sve članice EU”.

Premijer Malte Džozef Muskat izjavio je ranije večeras u Briselu da je postignut nacrt dogovor posle intenzivnih pregovora o zahtevima Kamerona da njegova zemlja ostane  EU.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike