U trendu

Veliki požar u Rimu, uništen važan istorijski objekat (video)

Veliki požar buknuo je i delimično uništio ponte di fero, industrijski, takozvani gvozdeni most koji spaja dva rimska naselja Ostinese i Trastevere.

Požar je buknuo noćas malo pre ponoći, a vatrogasci su uspeli da ga lokalizuju oko jedan sat jutros, javlja agencija Ansa.

Zona gvozdenog mosta je centar noćnog okupljanja u Rimu.

Prema prvim informacijama nema ljudskih žrtava, a neki očevici tvrde da je požar buknuo u barakama beskućnika koje se nalaze ispod mosta, nakon čega je nastao „stampedo“ ljudi koji su bili u obližnjim restoranima i barovima.

Vatra je ugrozila i deo gasnih instalacija pa je iz predostrožnosti isključen dovod gasa, struje i vode zbog čega su tri rimska naselja ostala bez snabdevanja osnovnim energentima.

Gradonačelnica Rima Virdžinija Rađi posetila je mesto nesreće i tom prilikom izjavila „da je najvažnije da nije bilo ljudskih žrtava, ali je tužno videti da je deo istorije uništen“.

U požaru je deo mosta izgoreo i srušio se u reku Tevere, i tek treba utvrditi da li je narušena osnovna konstrukcija ili će most zbog oštećenja morati biti srušen.

Industrijski most izgrađen je 1863. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.