U trendu

Veliko postovanje Meksika prema Srbiji i predsedniku Vucicu

MEKSIKO SITI – Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković izjavio je danas, posle sastanka sa predsednikom Meksika, Andresom Manuelom Lopesom Obradorom, da ta zemlja ima veliko poštovanje prema Srbiji i predsedniku Vučiću.

„U svim današnjim susretima koje sam imao prilikom posete Meksiku, od predsednice Senata i na kraju od susreta sa predsednikom Meksika koji je čovek neverovatne energije i velike vizije i veliki lider Meksika, nama prijateljske i bratske države, veliko poštovanje je pokazano prema predsedniku Vucičhu i Srbiji i svim reformama koje se sprovode u Srbiji“, naveo je Selaković za Tanjug na kraju posete Meksiku.

Kako je rekao, još jednom je potvrđena čvrsta i jaka podrška teritorijalnom integritetu i suverenitetu naše države i naporima koje predsednik Vučić i Vlada ulažu da se u rešavanju problema KiM rukovodimo samo mirnim i diplomatskim sredstvima i da na takav način pokušamo da rešavamo teško naše nacionalno pitanje.

„U svemu tome od prijatelja u Meksiku imamo snažnu i principijenu podršku. Bilo je dosta razgovora i o nužnosti pokretanja ekonomske saradnje dve zemlje i dogvoreno je da u što skorijem vremenu pripstupimo zaključivanju sporazuma za izbegavanje dvostrukog oporezivanja, promocije i zaštite investicija i da dođemo do rešenja kojim će naši građani moći slobodno da putuju u Meksiko i vise neće morati da vade vize“, naveo je on.

Selaković je izrazio očekivanje da će na obeležavanju 60. godišnjice Nevrstanih zemalja doći visoka delegacija iz Meksika.

Dodao je da je veoma zadovoljan susretima u Meksiku i posebnim porukama Obradora, koje će preneti predsedniku Vučiću.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.