U trendu

Verovali ili ne: O „Beogradu na vodi“ sanjaju i Amerikanci

Za tržište nekretnina u Srbiji i mogućnosti investiranja i kupovine stanova u „Beogradu na vodi“ interesuju se i agenti za nekretnine s druge strane Atlantika.

Za stanove u „Beogradu na vodi“ zanimaju se i agenti iz Sjedinjenih Američkih Država.

Priličan broj agenata za nekretnine srpskog porekla koji žive u Čikagu i okolini okupio se na prezentaciji o investiranju u nekretnine u Srbiji i saradnji između agenata za nekretnine iz Srbije i Sjedinjenih Država, koja je krajem jula održana u čikaškom restoranu „Skadarliya“, prenela je Srpska televizija u SAD.

Prestavnici kompanije „Universal Commercial Capital“ (UC C) iz Kalifornije, suorganizatori ovog događaja, održali su prezentaciju o „Beogradu na vodi“ i mogućnostima kupovine nekretnina na tom projektu.

Oni su izložili program kreditiranja državljana Amerike ukoliko žele nekretninu u „Beogradu na vodi“, pri čemu je direktor UCC-a, Erik Tran, koji dugi niz godina uspešno posluje na više kontinenata, istakao da njegova kompanija nudi povoljne kredite u Americi za srpske državljane za kupovinu stanova u ovom elitnom stambenom kompleksu.

Slaviša Pešić, direktor agencije za kupoprodaju nekretnina “Riznica” iz Niša i potpredsednik stručnog saveta “Klaster Nekretnina”, upoznao je učesnike skupa sa kvalitetima koje Srbija ima i objasnio zašto je dobro investirati u nekretnine u Srbiji.

Pešić je, takođe, pozvao kolege iz SAD na konferenciju „Nauči da uspeš“, koja je već postala brend poznat u svetu nekretnina, a koja će se po četvrti put održati u aprilu 2019. godine u Beogradu.

Cilj prezentacije je bio da se uspostavi poslovna saradnja agenata srpskog porekla iz države Ilinois i agenata iz Srbije. Prvi preduslov za to je već ispunjen, budući da je udruženje agencija za nekretnine iz Srbije, „Klaster nekretnine“, potpisalo ugovor o saradnji sa Nacionalnom Asocijacijom Relatora iz SAD (NAR), čime se pridružilo najvećoj asocijaciji agenata nekretnina na svetu.

Time je potvrđeno da je kodeks etike koji se primenjuje u Srbiji usaglašen sa kriterijumima koje imaju trgovci nekretninama u SAD i omogućena je direktna saradnja između trovaca nekretninama dve države na najvišem profesionalnom nivou.

Srpska televija iz SAD dodaje da će uskoro mreža agenata za nekretnine i iz Srbije i nekoliko udruženja iz Ilinoisa potpisati ugovore o saradnji i omogućiti svojim klijentima viši nivo usluga.

Događaj su organizovala udruženja iz Čikaga – Ilinois Realtors i „Mainstreet organization of Realtors“, uz podršku „Chicago Assoiation of Realtors“ i „North Shore Association of Realtors“, a iz Srbije agencija “Riznica”.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike