U trendu

Video kao dokaz kako Đukanović lako menja mišljenje o tzv. Kosovu

PODGORICA – Portal podgoričke Adria tv. objavio je danas video na kome se vidi kako je aktuelni crnogorski predsednik Milo Đukanović svojevremeno govorio da Kosovo ne može biti država i da tu soluciju albanskih ekstremista treba isključiti.

Za Đukanovića, koji je i lider DPS-a, danas je „Kosovo završena priča“.

To je ponovio i juče tokom susreta sa predsednicom tzv. Kosova Vjosom Osmani u Podgorici, kada je, kako piše portal, po ko zna koji put zabio nož u leđa Srbiji.

Na žalost Đukanovića, konstatuju, i dalje postoje video
snimci koji su dokaz kako „Đukanović lako menja mišljenja“.

Jedan od tih snimaka je iz 1998. godine, kada je, kako se navodi, „na sva zvona saopštavao da je Kosovo sastavni deo Srbije“.

„Mora se isključiti solucija za koju se zalažu albanski ekstremisti oko ustanovljenja Kosova kao nezavisne države i mora se isključiti ta politička solucija koja pretenduje da Kosovu zadrži status kvo“, kaže Đukanović na pomenutom snimku.

Podsećaju da je čuvena i njegova izjava iz 2016. godine da nije doneo odluku o priznavanju Kosova kako bi naneo štetu Srbiji, već zato da bi Crna Gora prihvatila realnost koju prihvataju svi.

Ipak, njegov govor iz 1998. godine, kada se sastao sa Medlin Olbrajt, pokazuje da je Đukanović mislio sasvim drugačije, piše portal i dodaje da se sada s pravom postavlja pitanje kako jedan čovek može potpuno da promeni svoj stav o tako fundamentalnom pitanju.

Crna Gora je zajedno sa Makedonijom među prvima priznala jednostrano proglašenu kosovsku nezavisnost oktobra 2008. godine.

Đukanović je juče na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednicom tzv. Kosova Vjosom Osmani rekao da Crna Gora snažno podržava članstvo Prištine u međunarodnim organizacijama, te da razume njihovu ambiciju da postanu član Saveta Evrope, Partnerstva za mir i dobiju status kandidata za EU.

On je rekao i da je odnos, kakok je naveo, „dveju zemalja“ sadržajan i prijateljski.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar