U trendu

Vijesti: Bulatović najverovatnije izvršio samoubistvo

PODGORICA – Dugogodišnji agent crnogorske tajne službe Luka Bulatović najverovatnije je izvršio samoubistvo 15. oktobra, u iznajmljenom stanu u podgoričkom naselju Momišići, rekao je „Vijestima“ izvor uključen u istragu smrti Bulatovića.

On je rekao da je obdukcioni nalaz dostavljen Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) koje i rukovodi tim predmetom.

„Obdukcioni nalaz, odnosno zapisnik, dostavljen je postupajućem tužiocu. Odluka će biti doneta nakon analize tog zapisnika, ostalih dokaza i završetka određenih veštačenja“, rekao je sagovornik iz SDT.

SDT je predmet formiralo nakon što je pored beživotnog tela nekadašnjeg funkcionera Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) pronađen prenosni računar, u kom su bile oproštajne poruke snimljene u video formatu.

Iz SDT-a su tada naveli da sumnjaju da je počinjeno krivično delo iz njihove nadležnosti.

Video porukama, objavljenim četiri dana nakon što je Bulatović pronađen mrtav, on je, aludirajući na samoubistvo, rekao da je to bežanje linijom manjeg otpora, ali da je istovremeno i njegov osećaj odgovornosti prema onome što se zove ljudska i profesionalna čast.

Smrt Bulatovića izazvala je burne reakcije, pa je zasedao je i Odbor za bezbednost i odbranu, čijim članovima su predstavnici SDT-a prikazali četiri oproštajne poruke pokojnog agenta.

Izvor „Vijesti“ rekao je da su članovi tog skupštinskog tela odgledali snimak sa kog se Bulatović posthumno obraća glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću, ali i onaj na kom je snimljena poruka za doskorašnjeg pomoćnika direktora Uprave policije Zorana Lazovića.

Sagovornici lista sa sastanka u takozvanoj “gluvoj sobi” u državnom parlamentu, ranije su kazali da Bulatović na jednom od video-zapisa govori da nije znao za prisluškivanje kabineta glavnog specijalnog tužioca Katnića.

Navodno, sa drugog snimka Lazoviću poručuje da se “ne sveti zbog izdaje”.

Afera prisluškivanja Katnićevog kabineta otkrivena je gotovo istovremeno kada je i pronađeno Bulatovićevo beživotno telo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.