U trendu

Vijesti: Medenica u KČG, navodno joj pozlilo

PODGORICA – Bivša predsednica Vrhovnog suda Vesna Medenica koja je sinoć uhapšena po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, jutros je nešto pre sedam sati primljena u Urgentni blok Kliničkog centra Crne Gore (KČG) nakon što joj je navodno pozlilo, prenose Vijesti.

Prema tim navodima, Medenica se i dalje nalazi u KČG i njeno zdravstveno stanje je stabilno.

„U toku su lekarske pretrage nakon čega će biti doneta odluka da li će eventualno biti zadržana u KČG“, rekao je izvor Vijesti iz istrage.

Medenica je uhapšena je kasno sinoć na Aerodromu u Golubovcima. Prema saznanjima tog lista, uhapšena je nešto posle 22 sata kada je krenula na let za Beograd, zbog osnovane sumnje da je počinila dva krivična dela – stvaranje kriminalne organizacije i protivzakonit uticaj.

Noć je provela u podgoričkom Centra bezbednosti, a već danas očekuje se da bude privedena nadležnom Specijalnom tužilaštvu.

Specijalno državno tužilaštvo dobilo je u februaru od Evropola transkripte razgovora sina Vesne Medenoice, Miloša i Darka Lalovića, dugogodišnjeg telohranitelja njegove majke.

Nakon što je obavljena selekcija poziva, u martu je i zvanično potvrđeno da je Medenica koristio kriptovani telefon putem kojeg je ugovarao šverc droge iz Kolumbije, ali i krijumčarenje cigareta.

U tim razgovorima Medenica je obelodanio da je njegova majka upoznata sa njegovim prljavim poslovima i da će ih zaštiti ako zatreba, pišu Vijesti.

Specijalno državno tužilaštvo je, nakon dobijana selektovanih razgovora, formiralo predmet protiv Miloša Medenice i označilo ga kao jednog od organizatora kriminalne grupe.

Vesna Medenica je bila na čelu Vrhovnog suda Crne Gore punih 17 godina, do ostavke koju je podnela krajem 2020. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar