U trendu

Vijetnam: Spasioci drugi dan pokušavaju da oslobode dečaka iz betonskog stuba

HANOJ – Spasioci u Vijetnamu i danas, drugi dan za redom, pokušavaju da oslobode desetogodišnjeg dečaka nakon što je upao u uski otvoreni betonski stub na gradilištu u novogodišnjoj noći, prenosi Rojters.

Li Hao Nam je dozivao za pomoć ubrzo nakon što je upao u stub temeljne konstrukcije u subotu ujutro, ali spasioci danas nisu danas dobili nikakav odgovor od njega, pa su spustili kameru kako bi pokušali da mu lociraju poziciju u stubu dugom 35 metara.

Nesreća se dogodila na gradilištu mosta u provinciji delte Mekonga, gde je dečak sa prijateljima tražio staro gvožđe.

„Ne mogu da razumem kako je upao u šuplju betonsku konstrukciju, koja ima raspon od samo 25 centimetara u prečniku, i zabijena je 35 metara u zemlju“, saopštio je Le Hoang Bao, zvaničnik Odeljenja za saobraćaj provincije Dong Tap, za lokalne novine,navodi britanska agencija.

Napori da se konstrukcija podigne kranovima i bagerima do sada nisu bili uspešni, a spasioci ne mogu da utvrde poziciju dečaka, prenose mediji.

Spasioci su upumpali kiseonik u konstrukciju i omekšali tlo oko nje, ali se od tada ona blago nagnula, što komplikuje napore izvlačenja, prenosi Rojters.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.