U trendu

Višestruko osuđeni pedofil i bivša rok zvezda Geri Gliter pušten iz zatvora

LONDON – Višestruko osuđeni pedofil i nekadašnja zvezda muzičkog žanra glem rok Geri Gliter pušten je danas na slobodu nakon što je odslužio osam od ukupno 16 godina zatvora na koje je osuđen zbog seksualnog zlostavljanja devojčica.

Gliter (78), čije je pravo ime Pol Gad, osuđen je 2015. za pokušaj silovanja, prenosi Bi-Bi-Si.
Prema portparolu Ministarstva pravde Velike Britanije, Gliter će biti pod prismotrom policije i biće „suočen sa nekim od najstrožih uslova“ otpusta iz zatvora.

„Ako u bilo kom trenutku prekrši ove uslove, može da bude vraćen iza rešetaka“, dodao je portparol.

Gliter je sedamdesetih godina prošlog veka bio jedna od najvećih zvezda muzičko žanra glem rok u Velikoj Britaniji, sa tri hita na prvom mestu britanskih muzičkih lista.

Njegova popularnost je opala posle priznanja da poseduje hiljade slika na kojima se vidi seksualno zlostavljanje dece, zbog čega je 1999. godine proveo četiri meseca iza rešetaka.

Nakon puštanja iz britanskog zatvora, Gliter je napustio Veliku Britaniju i boravio u mnogim zemljama sveta, ali je u Kambodži i Vijetnamu ponovo imao probleme sa zakonom zbog sličnih zločina.

Gliter je 2002. proteran iz Kambodže zbog optužbi za seksualne zločine, a u martu 2006. osuđen je za seksualno zlostavljanje dve mlade devojke u susednom Vijetnamu.

U Vijetnamu je proveo dve i po godine u zatvoru, a 2008. se vratio u Veliku Britaniju, gde je upisan u registar seksualnih prestupnika.

Uhapšen je 2012. godine u Londonu posle istrage koju su vodili detektivi u okviru operacije Ajvtri, a ponovo mu je suđeno u januaru 2015. godine, kada je osuđen na 16 godina zatvora.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar