Višković: Finansijska pomoć Srbima stradalim u Glini

BANJALUKA – Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da će Vlada Srpske uplatiti oko 20.000 evra pomoći srpskom narodu u Glini koji je pretrpio štetu u zemljotresu koji je pogodio Hrvatsku.

“Mi želimo da pomognemo našem narodu koji je pogođen u jučerašnjem zemljotresu, jer im u ovim trenucima svaka vrsta pomoći mnogo znači. Mi ćemo naći prostora u našem budžetu da uplatimo oko 20.000 evra, jer Republika Srpska i u ova teška vremena želi da pomogne svom narodu da na što bezbolniji način prođu tu katastrofu koja ih je zadesila”, istakao je Višković za Srnu, prenosi RTRS.

On je dodao da je saznao da je, nažalost, među stradalim u zemljotresu u Glini i pet osoba srpske nacionalnosti.

“Tragom te informacije, kontaktirao sam Branku Bakšić, zamjenika gradonačelnika Gline, da je obavestim da želimo da ponudimo pomoć u ime Vlade Republike Srpske za naše ljude u Hrvatskoj. Prema njenim informacijama i informacijama Nikole Janusa, predsjednika Savjeta srpskih nacionalnih manjina u Glini, stanje je više nego haotično, ljudi su van stambenih objekata, spavaju u vozilima i dvorištima”, istakao je Višković.

Naglasio je da im je potrebna pomoć u hrani, građevinskom materijalu, ćebadima, ođeći, obući…, te da je odlučio da budu uplaćena novčana sredstava u skladu sa mogućnostima Vlade Srpske da bi tim ljudima bar malo olakšali teške trenutke nastale usled prirodne nepogode.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.