U trendu

Višković: Racionalizacija poslovanja, štednja, reforma JP

BANJA LUKA – Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je u ponedeljak da je Vlada opredeljenja da 2021. bude godina u kojoj će sve institucije u RS funkcionisati po principu racionalizacije poslovanja i štednje, što je jasno iskazano kroz planiranje budžeta.

Upitan da pojasni zaključak Vlade Republike Srpske o merama štednje, Višković je naveo da je stav Vlade da u narednoj godini posebnu pažnju treba posvetiti javnim preduzećima s ciljem unapređenja njihovog poslovanja, prenosi Srna.

On je dodao da je Vlada taj stav iskazala i kroz imenovanje Radne grupe za reformu javnih preduzeća čiji je zadatak da izradi Akcioni plan reforme čime će se stvoriti pretpostavke za sistematičnije rešavanje problema u poslovanju javnih preduzeća.

„Javna preduzeća treba da usklade svoje poslovanje sa iskazanim opredeljenjima Vlade i traži se od svih javnih preduzeća da finansijske planove za 2021. godinu prilagode merama štednje i racionalizacije i smanje troškove poslovanja za 10 odsto“, naglasio je Višković i đao da se očekuje i od svih jedinica lokalne samouprave da svoje budžete planiraju u skladu sa načelom racionalizacije i štednje,prenosi RTRS.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.