U trendu

Vlada CG: Đeka na proslavi 15 godina od proglašenja kosovske nezavisnosti

PODGORICA – Ministar ljudskih i manjinskih prava u crnogorskoj vladi u tehničkom mandatu Fatmir Đeka prisustvovaće ceremoniji obeležavanja 15. godišnjice jednostranog proglašenja kosovske nezavisnosti.

Na sajtu crnogorske vlade objavljena je platforma za učešće delegacije Crne Gore na ovom događaju koji će biti održan 17. februara u Prištini.

Osim Đeke u delegaciji će biti i državni sekretar Astrit Hodža, a troškove njihovog boravka snosi Ministarstvo ljudskih i manjinskih prava Crne Gore.

U objavljenoj vladinoj platformi se navodi da su „odnosi Crne Gore sa susedima veoma dobri, zasnovani na bliskoj vezi naših naroda“.

„Ponosno možemo konstatovati da je Crna Gora, osim što je sačuvala mir na svom prostoru tokom dešavanja koja su pratila raspad SFRJ, pomogla u granicama svojih mogućnosti svima koji su bili u stanju potrebe, a nije mali broj takvih. Crna Gora ima istoriju dobrih odnosa koje je uspešno gradila, posebno tokom poslednje dve decenije“, navodi se u vladinoj platformi.

Navodi se i da je „to još jedna važna karika koja spaja Crnu Goru sa Republikom Kosovo“.

Crna Gora je zajedno sa Severnom Makedonijom među prvima prizna jednostrano proglašenu kosovsku nezavisnost, oktobra 2008. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.