U trendu

Vlada RS: SAD otvoreno na strani onih koji potkopavaju Dejton

BANJALUKA – Odluka američke vlade o uvođenju sankcija ministru zdravlja i socijalne zaštite Alenu Šeraniću, kao i nedavne slične odluke kojim su obuhvaćeni još neki zvaničnici Republike Srpske, ima političku pozadinu i predstavlja otvoreno svrstavanje američke admnistracije na stranu bošnjačkih političkih elita koje, nasuprot svojim obrazloženjima, otvoreno i neskriveno rade na potkopavanju Dejtonskog mirovnog sporazuma.

U saopštenju Vlade Republike Srpske ističe da ministar Šeranić nijednom svojom odlukom, uključujući i predloženi zakon o uspostavljanju agencije za lekove Republike Srpske, nije mogao da „opstruše ili preti provođenju Dejtonskog mirovnog sporazuma i potkopavanju demokratskih procesa“, kako je navedeno u zvaničnom obrazloženju Vlade SAD.

Iz Vlade Srpske su ukazali da Dejtonski mirovni sporazum na bilo koji način, ni direktno ni indirektno, ne tretira ovu oblast.

Poručili su da je ministar Šeranić u skladu sa svojim mandatom i utvrđenim nadležnostima, provodio politike Vlade Republike Srpske, a s ciljem zaštite javnog zdravlja građana Srpske.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.