U trendu

Vlada Sribije potpisala devet sporazuma I memoranduma sa Mad

BUDIMMPEŠTA – Premijeri Mađarske i Srbije Viktor Orban i Ana Brnabić potppisali su danas u Budimpešti Sporazum o srdačnim odnosima i strateškoj saradnji Mađarske i Srbije, a potpisano je i osam poretećih sporazuma.

Ministar poljoprivrede Mađarske Ištvan Nađi i ministrar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaakoviić potpisali su Memoradnum o saradnji mladih poljopriivrednika dveju zemalja, a ministar tehnologije i inovacija Mađarske i ministarka privrede Anđelka Atanasković su potpisali Memorandum o saradnju u oblasti tehnnologije.

Ministri unutrašnjih poslova dveju zemalja Šandor Pinter i Aleksandar Vulin stavili su potpise na Protokol o mešovitim partolama duž zajeedničke granice. Godišnji plan pružanja tehničko-stručne pomoći Srbiji u proocesu evrointegracija potpisali su miinistar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto i ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović.

Ministri spoljnih poslova Sijarto i Selaković stavili su potpise na Sporazum o obuci diplomatskog kadra, a mađarski ministar Sijarto je sa ministrom za građevinarstvo, saobraćaj infrastrukturu Tomislavom Momirovićem potpisao sporazum o realizaciji projekta brzih putnničkih brodova koji će saobraćati između Mađarske i Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.