najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Vodič za teroriste: Nosite krstove, obrijte se, slažite boje

Islamska država objavila je uznemiravajući “vodič” za svoje sledbenike koji treba da izvedu terorističke napade, u kome im savetuje da se, dok žive na Zapadu, pretvaraju da su hrišćani i žive takvim načinom života.

Priručnik, koji je preveden na engleski, predstavlja ažuriranu verziju originalnog teksta koji je sastavila Al Kaida, prenosi londonska štampa.

U njemu se nude bezbednosni saveti i uputstva za takozvane “vukove samotnjake”, ali i za male islamističke “ćelije” kako da izvedu terorističke napade.

U vodiču sa 12 poglavlja na 64 stranice, ekstremistima se, između ostalog objašnjava kako da posećuju internet, a da ne budu primećeni, ili koje aplikacije mobilnih telefona da koriste, a koje da izbegavaju.

“Dejli mejl” podseća da to nije prvi put da IS objavljuje takve priručnike. U junu je obelodanjeno da je u sličnim “vodičima” pisalo kako se pravi bomba i kako se koristi vatreno oružje.

Među takvim instrukcijama su i one o tome kako se postavlja automobil bomba “na irački način”, ali i kako ostati anoniman dok se koristi smartfon.

Zanimljivo je da se u uputstvima savetuje borcima IS da treba da obriju brade, nose zapadnu odeću, čak i da oko vrata nose lančiće sa krstovima.

“Dopušteno je u takvim slučajevima nositi ogrlicu sa hrišćanskim krstom. Kao što znate, hrišćani (čak i zapadnjaci ateisti sa hrišćanskim poreklom) nose krstove oko vrata. Ali nemojte ih nositi ako na pasošu imate muslimansko ime, jer to može izgledati čudno”, stoji u “vodiču”.

Nisu zaobiđeni ni neki modni saveti, kao što su zahtev da boje odeće budu u skladu, kao i da muškarci koriste kolonjsku vodu, a nikako parfeme.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Avetni Todor

    Jesu li im objasnili kako da izbele kožu???

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike