U trendu

Voditelj CNN-a poslat na obuku zbog komentara o 'najboljim godinama' žena

Voditelj jutarnjeg programa na američkoj TV CNN, Don Lemon, biće vraćen na posao tek pošto prođe „formalnu obuku“ na koju je poslat zbog komentara godina očekivane kandidatkinje opozicione Republikanske stranke za predsednicu SAD, Niki Hejli.

Direktor te medijske kuće, Kris Liht, izjavio je da je Lemon „skinut s programa“ jer je tokom diskusije o starosti političara u jutarnjem programu rekao da 51-godišnja Niki Hejli „nije u najboljim godinama“ i da smatra da su najbolje godine za žene „dvdesete, tridesete, a možda i četrdesete“, prenosi Glas Amerike (Voice of America).

Njegova koleginica u studiju, Popi Harlou, zbog toga ga je kritikovala tokom emisije, na šta je Lemon odgovorio: „Ne ubijajte glasnika, ja samo govorim činjenice“ i pozvao se na podatke sa interneta.

Direktor CNN-a je rekao da je Lemon „veoma ozbiljno shvatio“ da je loše to što je govorio, priznao da je pogrešio i pristao da učestvuje u „formalnoj obuci“. Direktor Liht je njegove komentare u programu ocenio kao „uznemirujuće, neprihvatljive i nepravedne“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar