U trendu

Vojvotkinja Kamila: Nisam ni pitala koja je vakcina

LONDON – Vojvotkinja od Kornvola Kamila (73), supruga britanskog prestolonaslednika princa Čarlsa, izjavila je danas da je primila prvu dozu vakcine kompanije AstraZeneka, ali kaže da nije zabrinuta što to nije bila neka druga vakcina, poput Fajzer Biontekove.

„Nisam ništa ni pitala jer ne podnosim inekcije. Samo sam zatvorila oči i pustila da me vakcinišu“, rekla je britanska vojvotkinja.

Imuniaciju vakcinom AstraZeneke u međuvremenu je suspendovalo 13 država EU zbog izveštaja o pojavi krvnih ugrušaka kod 30-ak ljudi od ukupno 5 miliona vakcinisanih, a Evropska agencija za lekove započela je istragu, ali i poručila da ne vidi razlog za povlačenje prethodne procene da je ta vakcina bezbedna, prenosi Rojters.

Od ukupno 24 miliona vakcinisanih u Velikoj Britaniji 11 miliona je primilo vakcinu AstraZeneke, a predstavnik premijera Borisa Džonsona izjavio je danas da je britansko regulatorno telo potvrdilo da ne postoje dokazi da je stvaranje krvnog ugruška izvesnije kod osoba koje su primile AstraZenekinu vakcinu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.