U trendu

Vokeša: Osumnjičeni pre incidenta bio pušten iz pritvora

VOKEŠA – Muškarac osumnjičen da je u nedelju svojim automobilom namerno uleteo u božićnu paradu u gradiću Vokeša, u američkoj državi Viskonsin, i usmrtio petoro, a ranio pedesetak ljudi, neposredno pre tog incidenta bio je uz kauciju pušen iz pritvora gde se nalazio zbog porodičnog nasilja.

On je ranije bio hapšen zbog drugog incidenta sa elementima nasilja, saopštili su zvaničnici.

Osumnjičeni Darel Bruks (39) uhapšen je u blizini mesta nedeljnog napada u Vokeši na osnovu pet tačaka optužnice za ubistvo prvog stepena, rekao je šef lokalne policije Danijel Tompson, prenosi Rojters.

Pored pet žrtava, starosti od 52 do 81 godine, povređeno je još 48 lica, uključujući šestoro dece koja su hospitalizovana u kritičnom stanju, saopštile su lokalne vlasti.

Među žrtvama su bile članice paradne grupe „Bake koje plešu“, navodi se u saopštenju objavljenom juče na Fejsbuku.

Šef policije u Vokeši Danijel Tompson izjavio je da je motiv napada i dalje misterija, ali da je jasno da je osumnjičeni postupio namerno.

„Prošao je pravo kroz barikade i pripadnike policije“, rekao je Tompson na brifingu i potvrdio da su vlasti isključile terorizam kao mogući motiv i utvrdile da je osumnjičeni delovao sam.

Policija nije krenula u trku sa Bruksom nakon incidenta, ali je jedan policajac pucao za njim pokušavajući da zaustavi vozilo, rekao je šef policije Tompson.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar